Lämpösiirtofoliot

Kattava tuotevarastomme takaa nopeat toimitukset yleisimpiin lämpösiirtotulostimiin.

Laadukas tulostusjälki vaatii laadukkaat tarvikkeet. Informalla on pitkä kokemus paitsi merkintäjärjestelmistä myös merkinnän asettamista vaatimuksista tulostustarvikkeille.

Oikean värinauhan valinnalla varmistetaan tulosteen paras mahdollinen laatu.                                         

Infoil-värinauhavalikoimastamme löytyy oikea tuote kaikille lämpösiirtokirjoittimille ja tulostettaville materiaaleille, paperi, kartonki, PE, PP, Polyester ja tekstiili.
 

Värinauhoja on kolmea eri laatua:

Vahanauhat
Vahanauhat soveltuvat parhaiten paperimateriaalien tulostamiseen. Käytetään kohteissa, joissa tulostusjälki ei joudu alttiiksi hankaukselle, kemikaaleille tai korkeille lämpötiloille. Tyypillisiä käyttökohteita ovat logistiikkamerkinnät.

Vaha-liuotinnauhat
Soveltuvat sekä paperi- että synteettisten materiaalien tulostamiseen. Tulostusjälki on kestävämpää kuin vahanauhoilla tulostetun – ts. mekaanisen rasituksen kesto on parempi. Tyypillisiä käyttökohteita ovat tuotemerkinnät ja esim. lääketeollisuuden merkinnät. 

Liuotinnauhat
Liuotinnauhoja käytetään PE, PP ja Polyester –materiaalin tulostamiseen. Tulostusjälki kestää korkeita lämpötiloja, hankausta, kosteutta ja kemikaaleja. Tyypillisiä käyttökohteita ovat erilaiset tyyppi- tai arvokilpitarrat. Liuotinnauhat poistavat usein laminoinnin tarpeen. Nauhoillemme löytyy tarvittavat UL/CSA hyväksynnät.

Kuumapainofoliot 
Kuumapainofolioita käytetään kuumapainolaitteissa. Erityisesti elintarviketeollisuudessa tehdään päiväys- ja erämerkintöjä kuumapainolaitteilla.
Värinauhoilla voidaan tulostaa myös värjätyille materiaaleille. Etiketin lakkausta valittaessa on muistettava mahdollinen tulostustarve etiketille. Lämpösiirtotulostus voidaan mahdollistaa aukottamalla lakattava alue tai valitsemalla tulostuskelpoinen lakka.

 

LÄMPÖSIIRTOTULOSTUS TEKNIIKKANA

Lämpösiirtotulostuksessa väri siirretään värinauhasta tulostettavalle materiaalille kirjoitinpään lämmön avulla. Tulostimen telasto vetää etiketin kirjoitinpään ali ja värinauha liikkuu sen kanssa samalla nopeudella, jolloin kirjoitinpään nopea lämmönvaihtelu irrottaa värinauhan lämpöherkän väripinnan ja se siirtyy pysyvästi etiketin pinnalle.OIKEAN VÄRINAUHAN MÄÄRITTELY

Oikean värinauhan valinnassa on otettava huomioon mm. seuraavia seikkoja:

  • Käytettävän tulostimen merkki ja malli
  • Tulostettava materiaali
  • Käytettävä tulostusnopeus
  • Tulosteen laatuvaatimus
  • Mahdollisten liuottimien kesto
  • Grafiikan ja pienten merkkien tulostus
  • Tarvittavat UL/CSA–hyväksynnät
  • REACH/SVHC-määräykset
  • Mahdollinen elintarvikekosketus ja ao. hyväksynnät

 

SÄILYTYS- JA KIERRÄTYSOHJEET

Säilytys: 5 – 35°C, suhteellinen kosteus 30 – 85%. Suosittelemme säilyttämään värinauhat alkuperäisissä pakkauksissa. Emme suosittele säilyttämään värinauhoja pitkäaikaisesti ääriolosuhteissa.
Kierrätys: Kaikki Infoil- tuotteet voidaan kierrättää energia- tai polttojätteenä. Värinauhan runko on pet-kalvoa ja hylsyt ovat valmistettu kierrätyskartongista. Pakkauskartongit voidaan kierrättää normaalin pakkausjätteen mukana tai polttojätteenä.PYYDÄ TARJOUS