Merkintäratkaisut - Lääkeaineet ja sairaalatarvikkeet

Etiketöinti

Etiketöinti tapahtuu manuaalisesti tai automaattisesti, riippuen tuotantomääristä sekä tarvittavasta nopeudesta. Meiltä löydät ratkaisut jokaiseen tarpeeseen, valikoimastamme löytyvät etikettitulostimet, laitteet automaattiseen etiketin kiinnitykseen sekä myös etiketit ja muut tulostustarvikkeet.

Mustesuihkutulostus

Mustesuihkuteknologioista toimialalle soveltuvat parhaiten etupäässä tuotteiden ja tuotepakkausten merkintään tarkoitetut jatkuvakiertoiset mustesuihkutulostimet sekä kuumavahamustesuihkut. Mustesuihkumerkintä tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia musteita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Kalvotulostus

Kalvotulostimia käytetään suhteellisen yksinkertaisten ja yksiväristen merkintöjen tekemiseen muovisille pakkauskalvoille ja folioille. Ne soveltuvat myös etiketeille, kartongille tai paperille tehtävään tulostukseen. Kalvotulostus tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia lämpösiirtofolioita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Lasermerkintä

Lasemerkintä on kustannustehokas, siisti ja pitkälti huoltovapaa merkintätekniikka. Toimialalla yleisimmin käytetty lasertulostintekniikka on CO2. Lasertulostus tapahtuu toimialalla yleensä automaattisesti. Tutustu laitteisiimme tarkemmin.

Merkinnän tarkistus

Merkintöjä tehtäessä kannattaa myös niiden laatua, luettavuutta ja sisällön oikeellisuutta valvoa. Tuotantolinjaan asennettava tarkistuslaite varmistaa salamannopeasti,
että jokainen koodi tai merkintä on lukukelpoinen ja vältytään kalliilta reklamaatioilta ja takaisinkutsuilta.

Toimialalle tyypillistä

Merkinnät: 
Parasta ennen -päiväykset, eränumerot, viivakoodit, 2D-koodit.
Merkittävät materiaalit: 
Pahvi, folio, lasi, tarrat.
Erityispiirteet: 
Kalliit takaisinkutsut, suuri nopeus ja volyymi.
Erityissovelluksia: 
Korkearesoluutioinen merkintä, 2D-koodit, hajuton väri, reseptilääkepakkausten serialisointi.

Esimerkkiratkaisuja

Reseptilääkepakkausten serialisointi tulee pakolliseksi EU-maissa vuonna 2019 tarkoituksena estää lääkeväärennökset. Germarkin Multibox TE on olemassa olevaan pakkauslinjaan liitettävä kompakti kokonaisratkaisu, joka huolehtii pakkausten merkitsemisestä yksilöllisillä koodeilla, pakkausten sinetöimisestä etiketein sekä koodien serialisoinnista. 

Lääketieteellisten laitteiden yksilöinti UDI-tunnisteella on pakollista Yhdysvaltain markkinoilla. Laitevalmistajien on lähetettävä valmistamiensa laitteiden tiedot globaaliin GUDID-tietokantaan. NiceLabel- ja BarTender-tulostusohjelmistot mahdollistavat UDI:n mukaisten etikettien tulostamisen. UDI-viivakoodien laatu voidaan tarkistaa automaattisesti viivakoodinlukijalla.

Ratkaisumme toimialoittain