Merkintäratkaisut - Rakennusmateriaalit

Etiketöinti

Etiketöinti tapahtuu manuaalisesti tai automaattisesti, riippuen tuotantomääristä sekä tarvittavasta nopeudesta. Meiltä löydät ratkaisut jokaiseen tarpeeseen, valikoimastamme löytyvät etikettitulostimet, laitteet automaattiseen etiketin kiinnitykseen sekä myös etiketit ja muut tulostustarvikkeet.

Mustesuihkutulostus

Mustesuihkuteknologioista toimialalle soveltuvat parhaiten etupäässä tuotteiden ja tuotepakkausten merkintään tarkoitetut jatkuvakiertoiset mustesuihkutulostimet sekä suurikokoisten tuotteiden tai tuotepakkausten ja ryhmäpakkausten merkintään tarkoitetut hires-mustesuihkutulostimet. Mustesuihkumerkintä tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia musteita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Kalvotulostus

Kalvotulostimia käytetään suhteellisen yksinkertaisten ja yksiväristen merkintöjen tekemiseen muovisille pakkauskalvoille ja folioille. Ne soveltuvat myös etiketeille, kartongille tai paperille tehtävään tulostukseen. Kalvotulostus tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia lämpösiirtofolioita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Merkinnän tarkistus

Merkintöjä tehtäessä kannattaa myös niiden laatua, luettavuutta ja sisällön oikeellisuutta valvoa. Tuotantolinjaan asennettava tarkistuslaite varmistaa salamannopeasti,
että jokainen koodi tai merkintä on lukukelpoinen ja vältytään kalliilta reklamaatioilta ja takaisinkutsuilta.

Toimialalle tyypillistä

Merkinnät: 
Eränumerot, viivakoodit, 2D-koodit, logot.
Merkittävät materiaalit: 
Puu, betoni, kipsi, lasi, muovi, tarrat.
Erityispiirteet: 
Vaativat olosuhteet, suurikokoiset merkinnät.
Erityissovelluksia: 
Merkintä pölyisissä olosuhteissa.

Esimerkkiratkaisuja

Rakennusmateriaalien CE- ja tuotemerkintä on standardoitua ja tuli pakolliseksi vuonna 2013. CE-merkintä mm. harkko- ja levytuotteille voidaan esittää tuotetietojen yhteydessä lavatarrassa, jonka tulostukseen ja automaattiseen kiinnitykseen tarjoamme kattavat kokonaisratkaisut. Informan lava-applikaattorit ovat kompakteja ja helposti sijoitettavissa esim. lavan käärintäasemien yhteyteen. Lava-applikaattoreissamme materiaalit ja mekaniikka ovat suojassa koteloituina, lisäsuojausta et tarvitse. 

Ratkaisumme toimialoittain